VUČIĆ SE SASTAO SA JEDNIM OD NAJZNAČAJNIJIH NEMAČKIH POLITIČARA! U fokusu ekonomska saradnja i regionalna stabilnost i bezbednost! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 16:41

VUČIĆ SE SASTAO SA JEDNIM OD NAJZNAČAJNIJIH NEMAČKIH POLITIČARA! U fokusu ekonomska saradnja i regionalna stabilnost i bezbednost! (FOTO)

Predsednik Vučić je u Minhenu gde se održava Minhenska bezbednosna konferencija.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsedavajućim CDU Fridrihom Mercom i zamenikom šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spolјne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spolјnu politiku, EU i odbranu, i izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi Unije za Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Balkan Johanom Vadefulom.

Izuzetno dobar susret sa jednim od najznačajnijih političara Nemačke i liderom najveće nemačke partije Fridrihom Mercom i njegovim stranačkim kolegom Johanom Vadefulom sa kojima sam razmenio mišljenja o nizu ključnih tema, uključujući regionalnu stabilnost, bezbednost i dinamiku razvoja unutar Evropske unije, ali i Zapadnog Balkana. - napisao je predsednik.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Istakao sam zajednički interes u rešavanju složenih geopolitičkih izazova današnjice i ponovio da Srbija ostaje ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner koji dosledno daje svoj doprinos stabilizaciji prilika, čime se pozicionirala kao ključni akter u regionu. - dodao je Vučić.

Srbija i Nemačka su sada već tradicionalni partneri po pitanju ekonomske saradnje.

- Posebno smo razgovarali o ekonomskoj saradnji između Srbije i Nemačke i procesu evrointegracija. Zahvalio sam na kontinuiranoj podršci Nemačke procesu pridruživanja Srbije EU i istakao značaj daljeg jačanja naših ekonomskih i političkih veza i partnerskih odnosa, koji doprinose opštoj stabilnosti i u širem evropskom kontekstu - napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija siguran, odgovoran i pouzdan partner: Predsednik Srbije sa najznačajnim političarima Nemačke (FOTO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Feb.2024

MINHEN – Još jedan važan sastanak predsednika Srbije. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsedavajućim CDU Fridrihom Mercom i zamenikom šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spoljne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spoljnu politiku, EU...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.