VUČIĆ SE SASTAO SA BORELJOM: Od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 16:49

VUČIĆ SE SASTAO SA BORELJOM: "Od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem" (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

- Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je ponovio da je Beograd od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupao rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom, i naglasio je da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije.

- Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala priritet uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma, a posebno sam naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu - zaključuje predsednik Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić naglasio Borelju: Prioritet je da se institucije u Prištini vrate dijalogu i prestanu sa nasiljem!

Izvor: 24sedam.rs, 01.Jun.2023

Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala prioritet - poručio je predsednik Srbije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.