VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Sledeće godine otvaranje dva klastera u pregovorima sa EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 14:03

VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Sledeće godine otvaranje dva klastera u pregovorima sa EU

On je naveo da će za to biti potrebno mnogo energije, truda i rada, kao i francuska podrška

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija očekuje da u prvoj polovini sledeće godine otvori dva cela klastera u pregovorima sa EU, čime bi praktično bio otvoren najveći deo poglavlja.

Vučić je na konferenciji za novinare sa francuskim ministrom podsetio da je Srbija pristupila promenjenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << metodologiji pregovora sa EU, koju je inicirao predsednik Emanuel Makron, po kojoj se ne otvaraju pojedinačna poglavlja, već klasteri.

- Mi očekujemo da u prvoj polovini sledeće godine pokušamo da otvorimo dva cela klastera, da ostane neotvoren još jedan klaster i time bismo najveći deo poglavlja, kako smo ih do juče tumačili, otvorili - rekao je Vučić upitan da li će Srbija ubrzati put u procesu pridruživanja EU.

.

- Imali smo podršku Francuske i očekujemo da bude još snažnija. Predsednik Emanuel Makron odlično razume geopolitičku situaciju i siguran sam da ćemo tu podršku imati - rekao je Vučić.

Vučić je da Srbija zna šta mora da uradi, navodeći da postoji jedno teško pitanje - pitanje Kosova.

- Drugo pitanje koje moramo da uradimo, bilo da smo sa svim saglasni ili ne, je pitanje vladavine prava - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.