VUČIĆ SAOPŠTIO: Doneo sam odluku, ne idem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 11:41

VUČIĆ SAOPŠTIO: Doneo sam odluku, ne idem!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića obraća se nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Govoreći o razgovoru sa Lajčakom, Vučić je naveo da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM, posebno na severu.

- Danas sam razgovarao sa Miroslavom Lajčakom. Veoma sam zabrinut zbog situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na KiM, posebno na severu. Zabrinutos proističe iz strastvene potrebe Kurtija da izaziva rat i sukobe. Zabrinut sam zbog planova da nasilno preuzimaju pojedine prostorije, ali i za to što se u Kvinti prave naivni, ponekad im je 3 odsto dovoljno za legitimne izbore, a nekada im 50 odsto nije ni blizu legitimiteta koji traže. Toliko o principima - naveo je Vučić.

On je saopštio da je doneo odluku da Srbija bude predstavljena na najnižem nivou i da neće iću u Rejkevik.

- Ne možemo da sprečimo donošenje, ali će morati da kažu da nije doneta jednoglasno. To nema veze sa Rusijom, nego sa Srbijom - istakao je Vučić.

Kazao je da je doneo odluku u skaldu sa dogovorom sa Anom Brnabić i ministrom Ivicom Dačićem da ne idu u Rejkajvik na Samit Saveta Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.