VUČIĆ RASKRINKAO DVOSTRUKE STANDARDE EU Na pitanje o protestima u Francuskoj ogolio kako se napada Srbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 22:26

VUČIĆ RASKRINKAO DVOSTRUKE STANDARDE EU Na pitanje o protestima u Francuskoj ogolio kako se napada Srbija

Ponovo dupli standardi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Palati "Srbija" dočekao predsednike vlada Kraljevine Holandije Marka Rutea i Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijea Betela. Nakon sastanka usledilo je obraćanje novinarima, a predsednik je odgovorio i o tome šta misli o protestima koji se dešavaju u Francuskoj i zašto je izostala rekacija EU znajući kako su reagovali na antikovid >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proteste u Beogradu.

Predsednik je rekao večeras, povodom protesta i nereda u Francuskoj, da je u potpunosti uz francusku vladu i predsednika Emanuela Makrona, i da se nada da će se uspešno izboriti sa svim što se dešava.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijem Betelom zašto je izostala reakcija EU na dešavanja u Francuskoj, dok je postojala takva reakcija kad su bili antikovid protesti u Beogradu na pokušaj sprečavanja upada demonstranata u Skupštinu, Vučić je naveo da je reč o duplim standardima na koje je Srbija navikla.

- Što se tiče Francuske, ako se hteli da kažete da su nas kritikovali iako smo mnogo manju silu upotrebljavali, to su ti dupli standardi na koje smo navikli. To nije od juče, nije od prekjuče, to je oduvek. Ja moram da kažem da sam u potpunosti uz francusku vladu i uz francuskog predsednika, ja sam uvek uz organe reda. Jer ako hoćete da mi kažete da je lepo da neko spaljuje zgrade i automobile, i da je to demokratija, ja ne mislim da je to demokratija, ne mislim ni da je lepo, ni da je pametno, ni da je korisno. Verujem da će Francuska da se izbori sa tim i želim im sve najbolje - rekao je Vučić na pitanje o izostanku reakcije Evropske unije na haos koji se već dana odvoja u Francuskoj i na brutalnost tamošnje policije prema demonstrantima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.