VUČIĆ PUTUJE U TIRANU: Predsednik danas na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, sastaje se sa Makronom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 08:07

VUČIĆ PUTUJE U TIRANU: Predsednik danas na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, sastaje se sa Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Tirani, gde će učestvovati na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana. 

Vučić će prisustvovati potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika.

Tokom Samita u glavnom gradu Albanije Vučić će imati i niz  bilateralnih susreta sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvaničnicima zemalja učesnica, među kojima su predsednik Vlade Kraljevine Belgije Aleksandar De Kro, kao i predsednik Vlade Kraljevine Holandije Mark Rute.

Kako je Vučić najavio juče, on će se tokom samita susresti i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Samitom će predsedavati predsednik Savet EU Šarl Mišel, a prisustvovaće i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U glavni grad Albanije dolaze gotovo svi lideri EU, među njima i francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

Glavne teme  samita u Tirani  biće zajedničko rešavanje posledica ruske agresije na Ukrajinu, intenziviranje političkog i političkog angažmana, jačanje bezbednosti i izgradnja otpornosti na strano mešanja, suočavanje sa izazovima migracije, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Samit je prilika da se ponovo potvrdi ključni značaj strateškog partnerstva između EU i ZB, regiona sa jasnom perspektivom EU, saopštila je EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: "Bolje za stolom nego na meniju"; susreti sa Ruteom, Makronom, Orbanom... VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Tiranu, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana...Vučić je na otvaranju Samita rekao je da će razgovarati sa svima, ali da će posebne bilaterale imati sa italijanskom premijerkom, sa holandskim i belgijskim premijerima..."Čini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.