VUČIĆ I GLAVČEV o bilateralnim odnosima i putu Srbije ka EU

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ I GLAVČEV o bilateralnim odnosima i putu Srbije ka EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Bugarske Dimitrom Glavčevim, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, parlamentarnoj saradnji i evropskom putu Srbije.
Foto: TAnjug
Predsednik Vučić je istakao da je Srbija iskreni prijatelj Bugarske, da se odnosi dveju zemalja u poslednjih nekoliko godina intenziviraju, ali da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prostora za povećanje trgovinske razmene i jačanje ekonomskih odnosa, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima. 
On se zahvalio na podršci Bugarske evropskim integracijama Srbije. "Posebno smo zainteresovani za dalje jačanje saradnje između dva parlamenta, čime se daje nezamenljiv doprinos razvoju sveukupnih odnosa između naših zemalja i naroda", istakao je predsednik Vučić.
Predsednik Narodne skupštine Glavčev je rekao da je dinamika razvoja odnosa Srbije i Bugarske intenzivirana zahvaljujući zalaganjima srpskog predsednika, dodavši da je i uloga parlamenta u jačanju ove saradnje veoma značajna.
Tema razgovora bili su i odnosi u regionu, izgradnja putne infrastrukture, kao i položaj bugarske manjine u Srbiji, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Glavčev o bilateralnim odnosima i putu Srbije ka EU

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2017

Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Narodne skupštine Bugarske Dimitrom Glavčevim, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, parlamentarnoj saradnji i evropskom putu Srbije Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.