VUČIĆ DANAS SA URSULOM VON DER LAJEN I MIROSLAVOM LAJČAKOM: Ovo su glavne teme razgovora u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020, 00:36

VUČIĆ DANAS SA URSULOM VON DER LAJEN I MIROSLAVOM LAJČAKOM: Ovo su glavne teme razgovora u Briselu

Očekuje se da će se i ovoga puta u razgovorima sa EU zvaničnicima razmotriti najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan

Predsednik Republike Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Briselu gde će se sastati sa najvišim predstavnicima EU.

Tom prilikom predsednik Vučić sastaće se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, komesarom Evropske unije za susedsku politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i proširenje Oliverom Varheijem i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, saoštila je pres služba predsednika.

Evropska perspektiva Srbije, odnosi Srbije i EU, posebno u kontekstu borbe protiv posledica pandemije Kovid-19, kao i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom teme su za koje se očekuje da će biti na agendi razgovora predsednika Vučića i EU zvaničnika.

, koji bi Komisija trebalo da predstavi na jesen, ali i izvešataj o napretku Srbije na putu ispunjavanja reformi, koji je takođe u pripremi za jesen u okviru tzv "paketa proširenja".

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom očekuje se da se razmotre poslednja dešavanja u vezi nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je da se ujutru sastaje sa predsednikom Srbije, a sastanak je planiran u 9.00 časova.

1st physical visit since coronavirus. Looking forward to receiving 🇽🇰Kosovo PM @Avdullah Hoti this evening & 🇷🇸Serbian President @avucic Friday morning. An important opportunity to discuss reforms needed to advance EU path of our Balkan partners & long-term recovery of the region

— Ursula von der Leyen #UnitedAgainstCoronavirus (@vonderleyen) June 25, 2020

Ona je najavila da će njeni prvi "fizički" sastanci od izbijanja pandemije korna virusa biti sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ovo će biti važna prilika da se razgovara o reformama potrebnim za napredak naših partnera sa Balkana na EU putu i dugoročnom oporavku regiona - napisala je fon der Lajen na Tviter nalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas u Briselu sa najvišim predstavnicima EU

Izvor: Blic, 26.Jun.2020

Predsednik Republike Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Briselu gde će se sastati sa najvišim predstavnicima EU.

Nastavak na Blic...

Vučić danas u Briselu, koje su teme razgovora

Izvor: RTS, 26.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Briselu gde ga očekuju razgovori s najvišim predstavnicima Evropske Unije. Juče se sa evropskim zvaničnicima sastao premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti. Za sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kui očekuje...

Nastavak na RTS...

VUČIĆ U BRISELU: Predsednik se sastao sa Ursulom fon der Lajen, glavne teme integracije, korona i Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020

Razmotriće najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan...Predsednik Republike Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Briselu koju je započeo sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen...Fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom koji je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić: Očekujem da ćemo do 2026. postati članica Evropske Unije VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se nalazi u poseti Briselu gde se sastaje sa visokim predstavnicima Evropske Unije...On se obratio ispred Ambasade Srbije u Briselu...Vučić je poručio da su vođeni razgovori o važnim stvarima o kojima je pričao neposredno.."Imali smo, čini mi se, veoma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.