Izvor: Blic, 22.Avg.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIŠE OD 375 MILIONA RADNIKA NEĆE OPSTATI NA TRŽIŠTU DO 2030. Nova znanja i veštine biće ključni za budućnost rada

Skoro 40 odsto radnika u EU zaposleno je na nepuno radno vreme, u kombinaciji su rada na određeno i neodređeno vreme ili su samozaposleni, a McKinsey Global Institute procenjuje da do 2030. godine oko 375 miliona radnika, odnosno 14 odsto radne snage u svetu, treba da promeni kategoriju zanimanja kako bi se prilagodili promenjivom tržištu rada, prenosi Poslovni dnevnik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako se prilagoditi promenama na tržištu rada: Čak 14 odsto radnika da menja zanimanje

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Zagreb -- Skoro 40 odsto radnika u EU zaposleno je na nepuno radno vreme, u kombinaciji su rada na određeno i neodređeno vreme ili su samozaposleni...Makinsi global institut procenjuje da do 2030. godine oko 375 miliona radnika, odnosno 14 odsto radne snage u svetu, treba da promeni kategoriju zanimanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.