VIDEO: Flash Mob novosadskih gimnastičarki proglašen za najbolji

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Flash Mob novosadskih gimnastičarki proglašen za najbolji

Spot (Flash Mob) koji su snimile članice kluba "Gaudium NS+" izabran je za najoriginalniji video u akciji koju je organizovala Evropska gimnastička unija (UEG).

U okviru Evropske nedelje sporta, osmišljena je koreografija i gimnastičari su pozvani da je odigraju, snime spot i pošalju ga. Navedeno je se da je video novosadskih gimnastičarki izabran zbog lepih lokacija i originalnih pokreta.

"Snimali smo spot u svojoj sali u klubu, u sali na DIF-u i na Petrovaradinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tvrđavi", kaže članica kluba i montažerka spota Ivana Brzak: "Bilo je zaista sjajnih ideja, ostali su snimali na raznim mestima, na primer, na plažama ili u tržnim centrima". Navodi da im je trebalo svega nedelju dana da uvežbaju koreografiju, nakon čega su je snimili, a njoj je bilo prepušteno da montira spot jer je trenutno druga godina na Akademiji umetnosti na smeru Animacije i vizuelni efekti.

"Modifikovali smo koreografiju, jer je pesma bila vrlo spora, a mi treniramo sportski aerobik, to jest, aerogimnastiku, što je veoma brz i odsečan sport, koji zahteva dosta kondicije i snage. Tako je naša koreografija, kroz preoblikovanje našeg trenera, bila nešto brža i zanimljivija, a u njoj je učestvovalo nas 16, od dece od pet godina, do nas s 20", rekla je Ivana za Dnevnik.

Kako kaže, aerobna gimnastika nije toliko poznata u Srbiji i nema mnogo klubova: "Prvo mesto nam znači kao dobra promocija te vrste aerobika. Imali smo dosta pregleda na internetu i mnogo reči podrške ljudi odavde i iz inostranstva kojima se veoma sviđa kako mi to radimo i to je za nas najveći podstrek".

Nedelja sporta održana je u septembru, a u ovom događaju učestvovali su gimnastičari iz 13 zemalja Evrope.




Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.