VI JAŠETE NA DVA KONJA Nemački list se RASPISAO O SRBIJI, evo šta im NAJVIŠE SMETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VI JAŠETE NA DVA KONJA" Nemački list se RASPISAO O SRBIJI, evo šta im NAJVIŠE SMETA

Evropskoj uniji smeta to što Srbija ima dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom!

Nemci pišu da vodimo politiku "jahanja na dva konja", a posebno im smeta veza s Moskvom. Analitičari pak ocenjuju da smo na takvom mestu koje nam obezbeđuje dobru saradnju sa svima

Naime, kako piše nemački list Tagesšpigl, Srbija politički i ekonomski pokušava da balansira na žici između Istoka i Zapada, što je politika "jahanja na dva konja", koja ne nailazi na oduševljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Briselu.

- Među partnerima iz EU intenzivno očijukanje Beograda s Moskvom žanje kritike - navodi berlinski dnevnik dodajući da je na to upozorio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, poručujući da, onog dana kada uđe u EU, Srbija mora da napusti druge sporazume, naročito onaj koji planira da potpiše sa Evroazijskom unijom.

Izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica kaže da Srbija samo koristi svoj položaj kako bi imala dobre odnose sa svim velikim silama:

- Srbija je jedna od retkih država u Evropi koja je poslednjih godina zadržala i unapredila odnose sa Ruskom Federacijom, tu je i snažno partnerstvo sa Kinom... Mora da koristi svoj geografski položaj da unapređuje svoje odnose sa svim velikim silama, a svoju spoljnu politiku će uskladiti sa EU tek kad završi pregovore i postane član - istakao je Zubenica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.