Uvoz jeftinih kineskih automobila pod istragom Brisela

Izvor: AutoBlog, 05.Okt.2023, 07:06

Uvoz jeftinih kineskih automobila pod istragom Brisela

Evropska komisija pokrenula je formalno istragu o uvozu električnih automobila iz Kine, za koje se veruje da zbog velikih državnih subvencija narušavaju pravila zdrave tržišne utakmice na jedinstvenom tržištu Evropske unije. Predmet istrage biće da li proizvođači baterija za električna vozila u Kini koriste nedozvoljenu državnu pomoć, čime stiču prednost nad proizvođačima iz EU i nanose im ekonomsku štetu, saopštila je Komisija. Ukoliko se pokaže da je to tačno, istraga će proučiti i posledice na proizvođače, prodavce i potrošače u EU, a Evropska komisija će zatim razmotriti...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Uvoz jeftinih kineskih automobila pod istragom Brisela

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2023

Evropska komisija pokrenula je formalno istragu o uvozu električnih automobila iz Kine, za koje se vjeruje da zbog velikih državnih subvencija narušavaju pravila zdrave tržišne utakmice na jedinstvenom tržištu Evropske unije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.