Uvalić: Treba nam model okrenut sektorskim prioritetima, ne stranim investicijama

Izvor: Danas, 29.Okt.2021, 13:58

Uvalić: Treba nam model okrenut sektorskim prioritetima, ne stranim investicijama

Srbija je prošle godine imala dobre performanse, manji pad BDP-a, privukla je dodatne investicije, međutim, imajući u vidu dugoročan razvoj Srbije i gde se danas prosek BDP-a po glavi stanovnika nalazi u odnosu na EU, našoj zemlji treba drugačiji model razvoja, koji nije skoncentrisan na strane direktne investicije, rekla je danas Milica Uvalić, profesorka ekonomije na Univerzitetu u Peruđi.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Uvalić: Srbiji treba model razvoja koji nije koncentrisan na strane investicije

Izvor: N1 televizija, 29.Okt.2021

Srbija je prošle godine imala dobre performanse, manji pad BDP-a, privukla je dodatne investicije, međutim, imajući u vidu dugoročan razvoj Srbije i gde se danas prosek BDP-a po glavi stanovnika nalazi u odnosu na EU, našoj zemlji treba drugačiji model razvoja, koji nije koncentrisan na strane...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.