Uskoro zabrana izvoza starih automobila van EU?

Izvor: AutoBlog, 14.Jul.2023, 01:10

Uskoro zabrana izvoza starih automobila van EU?

Prođe li predlog koji je Evropska komisija predstavila u četvrtak, stari, dotrajali automobili ne bi se više mogli prodavati van EU i doprinositi nebezbednosti na putevima i zagađenju okoline u trećim zemljama, a umesto toga trebalo bi ih reciklirati. „Sledećih će godina na tržište doći sve više automobila s nultim emisijama, čime će se povećati potražnja za vrednim primarnim materijalima. Današnjim će se predlogom osigurati recikliranje i ponovna upotreba što većeg broja tih materijala, čime će se omogućiti novi život sastavnim delovima naših automobila i znatno smanjiti ekološki otisak putničkog saobraćaja“, izjavio je izvršni potpredsednik...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro zabrana izvoza starih automobila van EU?

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2023

Prođe li prijedlog koji je Evropska komisija predstavila u četvrtak, stari, dotrajali automobili ne bi se više mogli prodavati van EU i doprinositi nebezbjednosti na putevima i zagađenju okoline u trećim zemljama, a umjesto toga trebalo bi ih reciklirati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.