Uskoro stižu niže roming cene mobilnog interneta

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 09:14

Uskoro stižu niže roming cene mobilnog interneta

Cene mobilnog interneta između EU i Zapadnog Balkana biće niže od 1. oktobra ove godine.

Predstavnici Evropske komisije (EC), Regionalnog saveta za saradnju (RCC) i mobilnih operatora iz Evropske Unije i Zapadnog Balkana saglasili su se da cene tarifnih dodataka i posebnih tarifnih paketa između EU i Zapadnog Balkana budu niže od redovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tarifnih paketa.

"To znači da će građani Zapadnog Balkana moći da koriste tarifne dodatke ili posebne tarifne pakete kroz koje će mobilni internet u romingu postati pristupačniji, sa cenama koje su značajno ispod cena u redovnim tarifnim paketima", saopštila je kompanija Yettel.

Smanjenje cena biće uvedeno postepeno, kroz nekoliko faza, zaključno sa 2028. godinom, sa ciljem kreiranja još povoljnijih tarifa, a najavljeno sniženje cena u oktobru je prva faza.

Mobilni operatori regiona Zapadnog Balkana dali su najznačajniji doprinos stvaranju jedinstvene ekonomske zone tog regiona, time što je od 1. jula 2021. u potpunosti ukinuta naplata rominga za sve vrste saobraćaja na području šest ekonomija tog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.