Uskoro gradnja zajedničkog prelaza sa Makedonijom

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro gradnja zajedničkog prelaza sa Makedonijom

O izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce razgovarali su danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i zamenik predsednika Vlade Makedonije Koča Anđušev.

Na sastanku je dogovoreno da se ubrzaju pripreme za izgradnju zajedničkog prelaza, koji će omogućiti da se sve granične i carinske procedure obavljaju samo u jednoj železničkog stanici-Tabanovce, čime će se skratiti vreme zadržavanja teretnih i putničkih vozova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Dogovorili smo se da ubrzamo ovaj projekat, koji podržava i EU i da počnemo što pre, ako je moguće već u 2019. godini, da gradimo zajednički granični prelaz, budući da se već završava kompletna projektno-tehnička dokumentacija", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, finansijska sredstva za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza bi trebalo da budu obezbeđena iz evropskog fonda za Zapadni Balkan. Ona je kazala da je sastanak bio veoma operativan, kao i da je zvanično predviđeno da izgradnja zajedničkog prelaza počne 2020, ali će obe zemlje pokušati da te godine prelaz bude već izgrađen.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Mihajlović: Zajednički granični prelaz Preševo i PRE ROKA

Izvor: OkRadio.rs, 13.Apr.2018, 09:55

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i zamenik predsednika Vlade Makedonije Koča Anđušev razgovarali su o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce, prenosi agencija Beta. Na sastanku je dogovoreno da se ubrzaju pripreme za izgradnju zajedničkog prelaza, koji će omogućiti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.