Usaglašene carinske stope za uvoz cigareta

Izvor: Studio B, 17.Okt.2013, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usaglašene carinske stope za uvoz cigareta

Ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić rekao je u četvrtak da je vlada Srbije usaglasila carinske stope za uvoz cigareta iz Hrvatske i čitave EU.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Ružić je rekao da je Koordinaciono telo Vlade Srbije za pristupanje Evropskoj uniji u sredu donelo odluku da sprovede "adaptaciju svih 88 tarifnih linija". 

"Radi se o 1.625 tona cigareta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << što nije samo za cigarete iz Hrvatske već i za sve zemlje EU. Van te kvote, svaka potrošnja cigareta biće opterećena sa 58 odsto", rekao je Ružić. 

Ružić je dodao da izvoz Srbije prema EU pa time i prema Hrvatskoj nema nikakvu tarifnu stopu i pozvao privrednike u Srbiji da to iskoriste. 

"Ništa se epohalno neće dešavati niti se desilo (po pitanju uvoza hrvatskih cigareta)", rekao je Ružić i dodao da će Vlada Srbije uvek voditi računa o interesima države. 

On je dodao da pitanje uvoza hrvatskih cigareta nije bilateralni problem sa Hrvatskom, već nešto što se rešava na relaciji Srbija - Evropska komisija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.