Uništeno više od 28.000 pištolja i pušaka

Izvor: Studio B, 07.Dec.2010, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno više od 28.000 pištolja i pušaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u Centru za reciklažu u Železniku uništilo 28.285 komada konfiskovanog lakog naoružanja, uglavnom, pištolja i pušaka.

Uništavanju oružja, koje je bilo u vlasništvu MUP-a, na osnovu izvršnih presuda po raznim krivičnim delima, prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je istakao da će i ova akcija doprineti povećanju bezbednosti svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << građana.

On je podsetio da je do sada ukupno uništeno više od 40.000 komada oružja svih kalibara, zahvalivši Evropskoj uniji koja preko Centra za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi finansira reciklažu oružja.

Dačić je naveo i da lako naoružanje, ne samo u Srbiji, već i u drugim državama podstiče nasilje, kriminal i terorizam, izrazivši spremnost MUP-a da nastavi u budućnosti akcije poput današnje.

On je najavio i da će MUP uskoro, u saradnji sa Ministarstvom pravde Srbije, uništiti veliku količinu droge koja ja zaplenjena u raznim akcijama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uništeno 28.285 komada oružja

Izvor: Press, 07.Dec.2010

Ministarstvo unutrašnjih poslova uništilo je juče u Centru za reciklažu kod Beograda 28.285 komada oružja nađenog i pribavljenog na osnovu pravosnažnih presuda. Akcija je sprovedena u saradnji sa Centrom za kontrolu lakog naoružanja u južnoj i...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.