Ukrajina u EU? Mišel: Sporazum već postoji

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 16:23

Ukrajina u EU? Mišel: Sporazum već postoji

Evropska unija već ima sporazum o pridruživanju Ukrajine evropskom bloku, rekao je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel,.

On je bio upitan da prokomentariše poruke iz Budimpešte o potpisivanju "strateškog partnerstva" sa Kijevom, pre nego što Ukrajina počne pristupne pregovore.

Mađarski premijer Viktor Orban je pozvao da se prvo pređe na "strateško partnerstvo" u periodu od pet do 10 godina, umesto dozvoljavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini da odmah krene ka potencijalnom članstvu ka Evropskoj uniji.

Njegovi komentari došli su uoči samita evropskih lidera zakazanog za 14. i 15. decembar gde će se 27 zemalja članica javno izjasniti o početku pregovora sa Ukrajinom, kada ispuni sve uslove, navodi Rojters.

Upitan da prokomentariše Orbanove primedbe, Mišel je rekao za Rojters na samitu COP28 u Dubaiju da EU već ima sporazum o pridruživanju sa Ukrajinom, koji, kako navodi, nudi mnogo mogućnosti za blisku saradnju sa Kijevom.

"U decembru, imaćemo temeljnu debatu, gde će 27 kolega proceniti kakvu ćemo odluku doneti", rekao je Mišel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mišel: EU već ima sporazum sa Kijevom o pridruživanju Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2023

Evropska unija već ima sporazum o pridruživanju Ukrajine evropskom bloku, rekao je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, upitan da prokomentariše poruke iz Budimpešte o potpisivanju "strateškog partnerstva" sa Kijevom, pre nego što Ukrajina počne pristupne pregovore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.