Izvor: S media, 16.Jul.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 70 radnika fiktivne firme: Uzeli milione varajući državljane EU

U zajedničkoj akciji MUP-a RS i Federacije BiH kodnog naziva 'Perač' danas je privedeno oko 70 radnika fiktivne švajcarske firme 'Dunmourr group ag' koji se terete za višemilionsku prevaru državljana EU.

Željko Nikolić, direktor predstavništva 'Dunmorr group ag' u BiH, koji je kako saznaju 'Nezavisne' bio i jedna od glavnih meta akcije nije uhapšen, a potvrđeno je da je u Srbiji.

Iz policije je saopšteno da je u Banjaluci privedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 22 radnika firme, u Bihaću 10, a u Sarajevu više od 40 radnika.

Specijalna jedinica MUP-a RS jutros je pretresla prostorije ove firme u banjalučkom naselju Nova Varoš i privela šest radnika.

Većina radnika koji su privedeni širom BiH nakon saslušanja i kriminalističke obrade biće pušteni na slobodu kao svedoci u budućem krivičnom postupku pred Sudom BiH koji je i naredio akciju 'Perač'.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je u pitanju dobro organizovana grupa kriminalaca koja je koristeći se visokotehnološkim kriminalom, u Švajcarskoj osnovala fiktivnu firmu 'Dunmorr group ag', čiji je glavni cilj bila prevara državljana zapadnoevropskih zemalja.

Dodaje kako su osumnjičeni obrtali ogroman novac, ali da će tačne razmjere prevare za koju se sumnja da je milionska utvrditi detaljna istraga koja se sprovodi u saradnji sa kolegama iz Hrvatske i Srbije.

Mirna Šoja portparol MUP RS, izjavila je da je akcija 'Perač' usmjerena protiv osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa poreskim utajama, pranjem novca i prevarama.

Mersiha Novalić portparol federalne Uprave policije navela je da je ukupno sedam lokacija pretreseno u Federaciji BiH, te da su to uglavnom prostorije firme 'Dunmorr group ag'.

(Nezavisne)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.