U akciji Perač privedeno šest osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji "Perač" privedeno šest osoba

BANJALUKA -

U okviru policijske akcije "Perač", koju zajednički sprovode MUP Republike Srpske i Federacije BiH danas je privedeno šest radnika firme "Dunmor grup" (Dunmorr group), čiji je direktor Željko Nikolić iz Banjaluke, koji je trenutno u Srbiji, javili su mediji u RS.

Akcija "Perač" usmerena je na razbijanje organizovane grupe koja se bavila visokotehnološkim kriminalom u vezi sa pranjem novca, poreskim utajama i prevarama.

U jutarnjim časovima inspektori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MUP RS pretresli su objekat te firme u banjalučkom naselju Nova Varoš.

Privedeni radnici odvedeni su u MUP RS na kriminalističku obradu.

Pozivajući se na svoja saznanja, banjalučke "Nezavisne novine" objavile su da se akcija sprovodi u Banjaluci, Bihaću i Sarajevu.

"Nezavisnim" su u istoimenoj firmi u Beogradu potvrdili da je Željko Nikolić, direktor predstavništva u BiH, trenutno u Srbiji.

U firmi navode da se bave marketingom i konsaltingom i da su šokirani vestima koje stižu iz BiH.

Navodi se i da je na Ilidži pretresano predstavništvo firme "Dunmor grup".

Izvor iz federalnog MUP-a je rekao da će do kraja pretresa biti privedeno ukupno 20 osumnjičenih na teritoriji BiH.

"Nezavisne" saznaju da je pod istragom i jedna švajcarska firma iz Ciriha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 70 radnika fiktivne firme: Digli milione varajući državljane EU

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2012

BANJALUKA, SARAJEVO, BIHAĆ - U zajedničkoj akciji MUP-a RS i Federacije BiH kodnog naziva 'Perač' danas je privedeno oko 70 radnika fiktivne švicarske firme 'Dunmourr group ag' koji se terete za višemilionsku prevaru državljana EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Uhapšeno 70 radnika fiktivne firme: Uzeli milione varajući državljane EU

Izvor: S media, 16.Jul.2012

U zajedničkoj akciji MUP-a RS i Federacije BiH kodnog naziva 'Perač' danas je privedeno oko 70 radnika fiktivne švajcarske firme 'Dunmourr group ag' koji se terete za višemilionsku prevaru državljana EU...Željko Nikolić, direktor predstavništva 'Dunmorr group ag' u BiH, koji je kako saznaju 'Nezavisne'...

Nastavak na S media...

Uhapšeno 70 radnika fiktivne firme: Digli milione varajući državljane EU

Izvor: Cafe.ba, 17.Jul.2012, 11:32

Oko 70 radnika fiktivne švajcarske firme Dunmour grup ag, koji su privedeni u zajedničkoj akciji ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH pod nazivom Perač, terete se za višemilionsku prevaru državljana EU.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.