Uhapšeno 11 osoba: Krali luksuzne automobile u EU, pa ih preprodavali u Srbiji

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 17:00

Uhapšeno 11 osoba: Krali luksuzne automobile u EU, pa ih preprodavali u Srbiji

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila 11 osoba i oduzela veći broj vozila.

Vozila su oduzeta zbog sumnje da su ukradena u zemljama EU, saopštilo je danas Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju piše da je "privremeno oduzet veći broj putničkih vozila novije i visoke klase i luksuznih džipova, koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja EU nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dovožena na teritoriju Srbije"

Tužilaštvo je navelo i da su u Srbiji, ta vozila "u garažama – radionicama - "štekovima“ prepravljana, a kasnije otuđivana", čime su kako se doadaje "pripadnici i organizator kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist".

"Postoje osnovi sumnje da je ta grupa, od početka 2020. do 9.januara 2024. izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja", piše u saopštenju.

Privremeno je oduzeto, kako je saopšteno, više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima te kriminale grupe određeno je zadržavanje od 48 sati i privedeni su Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.