Uhapšeni kradljivci evropskih fondova

Izvor: S media, 05.Avg.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni kradljivci evropskih fondova

Italijanska policija objavila da je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za proneveru državnog novca i novca EU i da je privremeno oduzela imovina od 700 miliona evra.

Italijanska policija objavila je danas da je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za proneveru državnog novca i novca Evropske unije i da je privremeno oduzeta imovina u vrednosti od 700 miliona evra. Oduzeta imovina obuhvata sedam kompanija iz sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proizvodnje maslina i maslinovog ulja, poljoprivredno zemljište ukupne površine 3.000 hektara, dva hotela, 65 stanova i 15 vozila.

Zvaničnik finansijske policije iz južne italijanske regije Kalabrije, odakle potiču osumnjičeni, rekao je da se sumnja da je pet pereduzimača prevarom dobilo novac od italijanske države i Evropske unije, ali da su taj novac kasnije zaista uložili u firme iz sektora proizvodnje maslina i maslinovog ulja.

Nije procenjeno kolika je šteta naneta državi. U saopštenju finansijske policije kaže se da je ukupan iznos koji je država izdvojila za finansiranje projekata od 2001. godine iznosio oko 42 miliona evra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.