Uhapšeni Srbin vođa kriminalne grupe?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Srbin vođa kriminalne grupe?

Policija Euleksa je Jevra Pantelića iz Zubinog Potoka, osumnjičenog da je jedan od vođa organizovanog kriminala na severu Kosova, uhapsila posle dugih priprema i istrage, što ne bi bilo moguće bez saradnje sa Kforom, pošto je misija Evropske unije odustala od saradnje sa lokalnom policijom na severu Kosova, piše danas prištinska štampa.

"Bez saradnje sa Kforom, to ne bi moglo biti realizovano. Sarađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se i u drugim slučajevima.

Ukoliko se tako nastavi, možemo reći da je počelo čišćenje severa Kosova", navodi Koha Ditore, pozivajući se na izjavu neimenovanog funkcionera Euleksa.

Izvori lista tvrde da je Euleks odustao od saradnje sa policijom u slučajevima na severu Kosova.

Iskustvo je pokazalo da saradnja sa policijom na severu Kosova dovodi do obaveštavanja osumnjičenih da su pod istragom.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je juče da je Pantelić uhapšen zbog neplaćanja poreza samoproklamovanoj državi Kosovo.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da je "osobi koju je policija Euleksa uhapsila određen pritvor od 30 dana."

"Ova osoba je uhapšena tokom istrage koja se odnosi na organizovani kriminal, pranje novca, krijumčarenje goriva, poresku utaju i prevaru za izbegavanje plaćanja uvoznih carina i akciza", saopštila je Gudeljević posle hapšenja.

Prema njenim rečima, odluku o pritvoru danas je doneo sudija Euleksa iz iz Okružnog suda u Mitrovici.

Privrednici iz Zubinog potoka, protive se hapšenju svog kolege Pantelića smatrajući da neplaćanje poreza nepriznatoj državi Kosovo nije krivično delo, odnosno osnova za lišavanje slobode.

Predsednik udruženja privrednika Zubinog potoka Ratomir Božović izjavio je da je u toku sastanak privrednika na kome će biti odlučeno koji će koraci biti preduzeti povodom tog hapšenja.

Oni su najavili blokadu magistralnih puteva na severu Kosova, a sinoć su dva sata držali u blokadi magistralni put Zubin potok - Mitrovica tražeći od Euleksa da oslobodi Pantelića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.