Ugašen najpopularniji sajt za pretragu torenta na svetu

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen najpopularniji sajt za pretragu torenta na svetu

Internet sajt za pretragu torenta Torrentz.eu iznenada je ugašen, prenose svetski mediji.

Torrentz.eu bio je najpopularniji sajt za pretragu torenta na svetu, a prestao je sa radom samo nekoliko dana nakon što je ugašen popularni torent servis Kickass Torrents (KAT) čiji je navodni osnivač uhapšen u Poljskoj.

Sajt Torrrentz.eu osnovan je 2003. godine i stekao je ogromnu popularnost budući da je korisnicima interneta omogućavao da na jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mestu pretražuju različite torent servise, i tako brže i lakše dođu do filmova, muzike, softvera i ostalog mahom piratizovanog sadržaja.

Svetski internet portali prenose da je Torrentz.eu ugašen iznenada, bez ikakvog objašnjenja, i da još nije jasno da li je gašenje sajta na bilo koji način povezano sa nedavnim pravnim akcijama protiv KAT-a.

Torrenntz.eu već godinama ne “hostuje” torent fajlove, već samo omogućava pretragu, ali je uprkos tome bio “na meti” institucija koje se bave zaštitom autorskih prava.

Vlasnik Torrentz.eu ostavio je oprošrajnu poruku, ne navodeći razloge za gašenje sajta: “Torrentz je bio besplatan, brz i moćan servis za pretragu. Torrentz će vas uvek voleti. Zbogom.”
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.