Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Izvor: Beta, 24.Jun.2021, 16:42

Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Evropska fudbalska unija (Uefa) odlučila je danas da već od sezone 2021/22 ukine pravilo gola u gostima u svim klupskim takmičenjima pod njenom ingerencijom.Pravilo gola u gostima sastavni je deo takmičenja Uefe još od 1965. godine, a poslednjih godina brojni treneri su tražili njegovo ukidanje. Ono je sada ukinuto tako da ubuduće, ako dva tima u dve utakmice postignu isti broj golova, o pobedniku neće odlučivati gol u gostima već će se ići na produžetke, a zatim na penale."Uticaj tog pravila je sada u suprotnosti sa njegovom prvobitnom svrhom jer zapravo odvraća domaće timove - posebno u prvim utakmicama - od napada, jer se plaše primanja gola koji bi njihovim protivnicima doneo veliku prednost", rekao je predsednik Uefa Aleksander Čeferin.On je istakao i da je "pošteno reći da prednost domaćeg terena nije više značajna kao nekada".Posebno je nepravedno, kako je naveo, to što je u produžecima domaći tim morao da postigne dva gola ako rival pogodi jednom."Uzimajući sve u obzir, Izvršni odbor Uefe je doneo ispravnu odluku usvojivši stav da više nije prikladno da gol u gostima ima veću težinu od onog postignutog na domaćem terenu", zaključio je Čeferin. Uefa je navela da statistika od sredine 1970-tih do danas pokazuje ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2021

Evropska fudbalska unija (Uefa) odlučila je danas da već od sezone 2021/22 ukine pravilo gola u gostima u svim klupskim takmičenjima pod njenom ingerencijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

UEFA ukinula pravilo gola u gostima

Izvor: Danas, 24.Jun.2021

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) danas je, na predlog njenog Komiteta za klupska takmičenja, ukinuo pravilo gola u gostima, koje je uvedeno 1965. godine, a odluka stupa na snagu odmah, što znači da se više neće primenjivati počev od kvalifikacija za evrokupove, koje su u toku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.