Uefa odbila Rijekinu žalbu

Izvor: RTS, 13.Sep.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa odbila Rijekinu žalbu

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) odbila je žalbu Rijeke zbog zatvaranja severne tribine za utakmicu s AEK-om u Ligi Evropa.
Rijeka je kažnjena zbog nedoličnog ponašanja dela navijača na utakmici sa Olimpijakosom, a osim zatvaranja severne tribine, kažnjena je i sa 21.000 evra.

U obrazloženju odluke se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i sprovođenja svih mera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sledećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 evra i zatvaranje celog stadiona, prenosi Hina.
Iz tabora hrvatskog prvaka objavili su da na Rujevici neće biti gostujućih navijača pa je celokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namenjen navijačima Rijeke.
Rukovodstvo Rijeke je pozvalo svoje navijače da se tokom utakmice suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje i bacanja bilo kakvih predmeta na teren kako bi se izbegle vrlo rigorozne sankcije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA odbila žalbu Rijeke

Izvor: B92, 13.Sep.2017

Disciplinska komisija UEFA odbila je žalbu Rijeke zbog zatvaranja severne tribine tokom utakmice Rijeka - AEK.

Nastavak na B92...

UEFA "oštro" zapretila Hrvatima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2017

Poput Partizana i šampion Hrvatske Rijeka se žalio na kaznu koju je dobio od strane disciplinske komisije UEFA zbog rasističkih povika na utakmici protiv Olimpijakosa...Naime, "disciplinci" su klubu iz Istre odrezali "žestoku" kaznu od čak 21.000 evra i zatvaranje severne tribine stadiona Rujevica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.