Udar na medije – oglasili se iz EU: Oštro osuđujemo

Izvor: B92, 09.Jun.2022, 20:36

"Udar" na medije – oglasili se iz EU: "Oštro osuđujemo"

Nakon dojave da je prostorijama brojnih redakcija postavljena bomba, mediji su od ambasada najvećih svetskih zemalja tražili da osude sve slučajeve dojava.

Pored ambasada najvećih svetskih zemalja, apel je stigao i na adresu Delegacije EU u Srbiji, OEBS i UN.

Na apel je odgovorila samo Delegacija EU.

Podsetimo, redakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Kurira" je danas, po drugi put, u samo nedelju i po dana, dobila dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Adrija medija grupe, u kojoj su i portali "Mondo", "Espreso" i brojni magazini, zbog čega su zaposleni hitno evakuisani, a pripadnici policije odmah su izvršili pretres svih prostorija. Dojava je, i ovaj put bila lažna.

Takođe, na mejl redakcije "Telegrafa" pre dva dana stigla je poruka u kojoj je pisalo da su ponovo postavljene bombe.

Mediji su pozvali ambasade vodećih zapadnih zemalja, kao i Rusije i Ukrajine, OEBS i UN da reaguju i oštro osude ove opasne pojave, a odgovor i javna osuda lažnih dojava stigla je samo od Delegacije EU u Srbiji.

"Oštro osuđujemo nedavne pretnje bombom. Očekujemo da pretnje istraže nadležni organi i zarad svih pogođenih ovim - dece, roditelja, državnih službenika, radnika, medija, građana - nadamo se da će prestati", navodi se u odgovoru Delegacije EU u Srbiji.

Kod ostalih, odgovor je zakazao.

Nameće se pitanje - zašto?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.