(UŽIVO) Danas sastanak ministara unutrašnjih poslova, jačanje borbe protiv terorizma

Izvor: Blic, 24.Mar.2016, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) Danas sastanak ministara unutrašnjih poslova, jačanje borbe protiv terorizma

Brisel je i dalje pod opsadnim stanjem, nakon terorističkog napada u kome su poginule najmanje 32 osobe, a ranjeno više od 270 u prestonici. Danas će ministri unutrašnjih poslova i pravde Evropske unije (EU) održati vanredni sastanak o jačanju borbe protiv terorizma.

07.51. Lahrui saradnik Abdeslama

Nadžim Lahraui, treći osumnjičeni za bombaške napade na briselskom aerodromu, bio je, takođe, učesnik u novembarskim napadima u Parizu i saradnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Salaha Abdeslama koji je uhapšen pre nekoliko dana, prenose belgijski mediji.

07.40 Terorista za kojim je tragala policija je ustvari mrtav?

Kako su juče objavili belgijski mediji koga su sigurnosne kamere snimile na aerodromu, a za kojim je juče i danas tragala belgijska policija, navodno je ustvari mrtav, jer se razneo na aerodromu u Briselu. Ove navode objavio je belgijski list "De standard", a još nisu zvanično potvrđeni. Opširnije pročitajte OVDE.

07.30 Briselski aerodrom zatvoren do petka

Briselski aerodrom ostaće zatvoren sutra, u četvrtak i u petak, javio je Rojters pozivajući se na novinsku agenciju Belga.

Direktor aerodroma Arno Feist ranije danas je, dan nakon bombaških napada u belgijskoj prestonici, rekao da će briselski aerodrom biti zatvoren sutra.

07.22 Sastanak ministara evropskih policija u Briselu

Ministri unutrašnjih poslova i pravde Evropske unije (EU) danas će održati vanredni sastanak u Briselu posle terorističkih napada u glavnom gradu Belgije gde je stradala 31 osoba, a povredjeno 270 ljudi.

Na sastanku će biti reči o jačanju borbe protiv terorizma kao i o primeni zakonodavstva EU u oblastima vezanim za terorizam.

7.20 Dobrodošli u blog uživo

Poštovani čitaoci, i danas ćete na na "Blicovom" sajtu uživo moći da pratite sva dešavanja nakon terorističkog napada koji je utorak pogodio sedište Evropske unije i glavni grad Belgije - Brisel.

Podsetimo, nakon terorističkog napada u Briselu, u kome su poginule najmanje 32 osobe, a ranjeno više od 270 u prestonici Belgije je opsadno stanje. Belgijski tužilac Frederik van Leuv potvrdio je da su napade izvela braća Brahim i Halid El Bakraui. Van Leuv je rekao da se Halid (27) razneo u vagonu briselskog metra na stanici Maelbek. On je rekao da je za napade odgovoran i treći bombaš Nadžim Lahraui, koga su sigurnosne kamere snimile na aerodromu. Poslednje informacije iz belgijskih medija kažu da je on ustvari mrtav, kao i da je učestvovao u napadima u Parizu. Više pročitajte u jučerašnjem blogu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(UŽIVO) Independent: Terorista iz Brisela za kojim se tragalo RAZNEO SE na aerodromu

Izvor: Blic, 24.Mar.2016

Brisel je i dalje pod opsadnim stanjem, nakon terorističkog napada u kome su poginule najmanje 32 osobe, a ranjeno više od 270 u prestonici. Danas će ministri unutrašnjih poslova i pravde Evropske unije (EU) održati vanredni sastanak o jačanju borbe protiv terorizma. Britanski "Independent" piše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.