USVOJEN IZVEŠTAJ O CRNOJ GORI: EU podelila packe zbog korupcije i kriminala

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 10:11

USVOJEN IZVEŠTAJ O CRNOJ GORI: EU podelila "packe" zbog korupcije i kriminala

Spoljnopolitički odbor EP usvojio izveštaj o Crnoj Gori

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlementa usvojio je izveštaj o Crnoj Gori sa 58 glasova "za", četiri glasa "protiv" i devet "uzdržanih".

Izvestilac EP, Tonino Picula, u svom izveštaju obuhvatio je napredak Crne Gore na putu evrointegracija za period 2019-2020, uz konstataciju da je ta zemlja "najdalje odmakla" u regionu na putu evrointegracija, ali i navođenje prepreka i ključnih reformi koje stoje Podgorici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na putu ka članstvu u EU.

Izveštaj konstatuje ograničen napredak u reformi pravosuđa u Crnoj Gori i zabrinutost zbog ograničenog napretka u borbi protiv korupcije.

”Žalimo i zbog stanja slobode izražavanja i slobode medija, područja u kojem je pet uzastopnih izveštaja Evropske komisije primetilo da nema napretka“, navodi se u izveštaju.

Crna Gora je pohvaljena za svoj konstruktivni pristup regionalnoj saradnji kao i za punu usklađenost svoje spoljne i bezbedonosne politike sa politikom EU.

Izveštaj konstatuje i podršku 76,6 procenata koju EU put Crne Gore ima među crnogorskim građanima, pri čemu se vlasti u Podgorici, ali i EU pozivaju da rade na ispunjavanju jasnih očekivanja naroda u Crnoj Gori.

Usvajanje izveštaj o Crnoj Gori u Evropskom parlementu očekuje se u maju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.