UN: Pomoći najugroženijim zemljama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Pomoći najugroženijim zemljama

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) pozvao je Evropsku uniju (EU) da pojača podršku zemljama pogođenim problemom izbeglica i poručio da Evropa mora delovati zajedno u odgovoru na ovu rastuću krizu i pomoći Grčkoj, Makedoniji i Srbiji, javlja Radio Slobodna Evropa.

Makedonska informativna agencija MIA prenosi da je UNHCR spreman da pruži pomoć vladama Makedonije i Grčke u rešavanju problema sa izbeglicama na međudržavnoj granici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutijereš razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim o situaciji i dobio uveravanja da granice ubuduće neće biti zatvorene, saopšteno je iz UNHCR.

Komesarijat je pozvao makedonsku vladu da zajedno rade na uspostavljanju dovoljnih kapaciteta prijema, kao i na organizovanoj registraciji i identifikaciji.

U saopštenju UNHCR apeluje i na grčke vlasti, kako bi se poboljšala rešenja za registraciju i prijem za ljude kojima je potrebna međunarodna zaštita.

"UNHCR je spreman da pružiti pomoć obema vladama u ovim izazovnim zadacima. Takođe, ponavljamo ranije pozive Evropskoj uniji da pojača podršku zemljama pogođenim problemom", saopštio je UNHCR.

Prema stavu UNHCR, Europa mora delovati zajedno u odgovoru na ovu rastuću krizu i pomoći najviše pogođenim zemljama, kao što su Grčka, Makedonija i Srbija.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pomoći najugroženijim zemljama

Izvor: Akter, 22.Avg.2015

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) pozvao je Evropsku uniju (EU) da pojača podršku zemljama pogođenim problemom izbeglica i poručio da Evropa mora delovati zajedno u odgovoru na ovu rastuću krizu i pomoći Grčkoj, Makedoniji i Srbiji, javlja Radio Slobodna Evropa...Makedonska...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.