UEFA zabranila meč Republike Srpske i Srbije u Banjaluci

Izvor: Politika, 10.Maj.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA zabranila meč Republike Srpske i Srbije u Banjaluci

BANJALUKA – Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je održavanje prijateljskog meča između reprezentacija Srbije i Republike Srpske u Banjaluci, prenose večeras Nezavisne novine.

Kako se navodi, Fudbalski savez Republike Srpske dobio je dopis iz UEFA u kojem se kao razlog za odlaganje utakmice, koja je trebalao da bude odigrana 15. juna, navodi velika mogućnost incidenata na fudbalskim susretima u regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Osim toga iz Niona su poručili da „ova odluka može biti preispitana ako se situacija po pitanju sigurnosti promeni”.

Ideja da selekcije Republike Srpske i Srbije odigraju prijateljski meč postoji već nekoliko godina.

Delegacija Fudbalskog saveza Republike Srpske pre nešto više od mesec dana boravila je u Beogradu, gde je sa čelnicima FSS dogovorila sve detalje utakmice.

Prvobitni termin ovog meča bio je 4. septembar 2014, ali je on pomeren, jer je u to vrijeme Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacionu utakmicu za EP s Lihtenštajnom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.