UEFA zabranila gostovanje navijača: AEK protiv Dinama

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 13:18

UEFA zabranila gostovanje navijača: AEK protiv Dinama

Evropska fudbalska unija donela je odluku da se utakmice između Dinama i AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraju bez prisustva gostujućih navijača.

Dinamo Zagreb je ovu odluku UEFA saopštio na svom zvaničnom sajtu.

Takva odluka je doneta iz bezbednosnih razloga, naveli su čelnici UEFA.

Ova dva tima će prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati 8. avgusta u Atini, dok je revanš na Maksimiru 15. avgusta.

Grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji već su ranije pisali da će UEFA gostujućim navijačima zabraniti dolazak na utakmice koje 8. i 9. avgusta u Atini igraju AEK – Dinamo i Panatinaikos – Marsej.

To znači da će se u samo dva dana u Atini igrati dve utakmice najvišeg rizika te da bi u kratkom periodu u gradu bile čak četiri grupe ultrasa poznatih po izazivanju nereda.

Dodatni problem stvara i to što su oni međusobno povezani.

Navijači Dinama i Panatinaikosa su pobratimljeni, kao i pristalice AEK-a i Olimpika.

To gotovo garantuje sukobe suprotstavljenih huligana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.