UEFA uvodi privremene zamene?

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA uvodi privremene zamene?

Evropska fudbalska unija razmatra promenu pravila za igrače koji povrede glavu tokom utakmice.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

 Evropska fudbalska unija saopštila je da želi premene određenih pravila kako bi igrači bili bolje zaštićeni od potresa mozga nakon što su važeća pravila o povredama glave naišla na kritike tokom Lige šampiona.

UEFA želi da lekari imaju više vremena da procene povredu glave, tako da se igrači sa potresom mozga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne vraćaju na teren.

Predsednik evropske kuće fudbala, Aleksandar Čeferin, izjavio je da bi se promene pravila odnosile na zamene igrača, ali nije precizirao da li bi to bila privremena zamena za igrača sa povredom glave.

Pravila o povredama glave koja su trenutno na snazi naišla su na kritiku u aprilu, kada je igrač Totenhema Jan Vertongen pokušao da igra posle povrede glave tokom polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Ajaksa.

Vertongen je izdržao 40 sekundi na terenu, ali je morao da napusti teren jer je bilo vidno da se ne oseća dobro.

Izvor: MONDO/Arena Sport
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.