UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 20:39

UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja navijača na meču Turskom u Osijeku.

OVu infomraciju objavio je Fudbalski savez Hrvatske na svom sajtu.

"Krovna evropska fudbalska organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmice Evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvešaja delegata utakmice, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice", stoji u saopštenju tamošnjeg saveza.

Pored toga, postupak se pokreće i zbog rasizma i diskriminacije.



"Naknadno je, nakon izveštaja FARE, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izveštaj o incidentima, koji je potkrijepljen izveštajima iz hrvatskih medija o pevanju ustaške pesme te rasističkim povicima od strane dela hrvatskih navijača“
, navedeno je na sajtu FS Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2023, 10:37

Krovna evropska fudbalska organizacija (UEFA), pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.