UEFA pokreće disciplinski postupak, ključ odluke u rukama holandskog delegata

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA pokreće disciplinski postupak, ključ odluke u rukama holandskog delegata

Evropska fudbalska unija saopštila je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudblaskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata u Beogradu na sinoćnoj kvalfikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija - Albanija prekinuta je u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica - "kvadrokopter" na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa tzv. Velike Albanije u boji sa crnim dvoglavim orlom, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste

iz 19. veka.

I dalje nije poznato kad će UEFA saopštiti konačnu odluku, ali postoji nekoliko scenarija - službeni rezultat 3:0 za jednu od ekipa, odigravanje meča na neutralnom terenu sa ili bez publike, ili da se meč ponovo odigra u Beogradu pred praznim tribinama.

Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina, a u korist Srbiji može ići Pravilnik UEFA koji zabranjuje političku propagandu, a baš je zastava takozvane Velike Albanije i pokrenula incidente. U svakom slučaju, novčana kazna ili sankcija igranjem bez publike je neizbežna, posle bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i uletanja navijača.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Utakmica Srbija Albanija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA: Kazne do narednog četvrtka

Izvor: Mondo, 15.Okt.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata na meču kvalifikacija za EP, a da će kazne biti izrečene za nedelju dana..."Pokrenućeo postupak protiv oba Saveza. I srpski i albanski Savez imaju rok do...

Nastavak na Mondo...

Meč u senci politike

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Okt.2014

Incident zbog koga je 14. oktobra prekinuta kvalifikaciona utakmica u Beogradu izmedju Srbije i Albanije za Evropsko prvenstvo uzburkao je javnost u regionu i podstakao špekulacije o političkim razlozima koji navodno stoje iza toga, s obzirom na predstojeće posete ruskog predsednika i albanskog premijera...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.