UEFA planira da uvede novo takmičenje - Ligu nacija

Izvor: Politika, 26.Mar.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA planira da uvede novo takmičenje - Ligu nacija

NION – Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da pokrene turnir „Liga nacija” na osnovu kojeg bi reprezentacije mogle da izbore plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, prenosi Skaj sport.

Novo takmičenje igralo bi se svake druge neparne godine u terminima zakazanim za prijateljske mečeve, a završilo bi se Fajnal-forom na neutralnom terenu.

Ovo takmičenje ne bi uticalo na dosadašnji format kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za EP i SP, ali bi prema predlogu učesnici završnog turnira išli direktno na velika takmičenja, a bio bi ukinut baraž.

Liga bi mogla bi da počne posle Svetskog prvenstva 2018. godine, tačan format nadmetanja još nije poznat, a „zeleno svetlo” moglo bi da dobije na predstojećem Kongresu UEFA u Kazahstanu. .

Evropske zemlje bile bi podeljene u četiri divizije, najverovatnije prema plasmanu na rang listi FIFA, što znači da bi Srbija trenutno bila u Drugoj diviziji.

Tanjug

objavljeno: 26.03.2014.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA uvodi Ligu nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da pokrene turnir "Liga nacija" na osnovu kojeg bi reprezentacije mogle da izbore plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, prenosi Skaj sport.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uefa osniva "Ligu nacija"

Izvor: RTS, 26.Mar.2014

Evropska fudbalska unija planira da pokrene turnir "Liga nacija", na osnovu kojeg bi reprezentacije mogle da izbore plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, prenosi Skaj sport...Evropska kuća fudbala (Uefa) planira osnivanje novog reprezenztivnog takmičenja - Ligu Nacija...Novo takmičenje igralo bi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.