UEFA optužila Hrvate za rasizam, odluka o kazni u utorak

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jun.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA optužila Hrvate za rasizam, odluka o kazni u utorak

Evropska fudbalska unija optužila je FS Hrvatske za rasizam pošto je dobila izveštaj da su navijači Vatrenih uzvikivali majmunske zvuke tamnoputom italijanskom napadaču Mariju Baloteliju.
UEFA je saopštila da je hrvatski Savez optužen zbog neprikladnog ponašanja navijača koji su pevali rasističke pesme i pokazivali rasističke simoble tokom utakmice na Evropskom prvenstvu u Poznanju, u četvrtak.
Posmtrači nadležni za mere protiv diskriminacije prijavili su da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << su hrvatske pristalice uzvikivale majmunske zvuke i imale ekstremno desničarske nacionalističke zastave. Optužba protiv hrvatskog Saveza podignuta je i zbog baklji zbog kojih je utakmica nakratko prekinuta.
UEFA je saopštila da će Disciplinsko veće u utorak odlučivati o ovim optužbama.
Evropska fudbalska unija, takođe, razmatra izveštaj o banani bačenoj sa dela stadiona na kojem su bili smešteni hrvatski navijači.
UEFA je kaznila u petak Fudbalski savez Hrvatske sa 25.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici prvog kola sa Irskom pošto su su njihove pristalice palile baklje, ispaljivale signalne rakete i posle meča ušle na teren.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski mediji: Srbi provociraju Hrvate na EP

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2012

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ponovo je u žiži dešavanja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj. Posle toples radnica ministarstva kulture Hrvatske i incidenta na utakmici sa Italijom, kada su navijači ''vatrenih'' bacali banane Mariju Baloteliju, ovoga puta su se u priči navodno pojavili...

Nastavak na Vesti-online.com...

UEFA optužila Hrvate za rasizam

Izvor: Lajk.ba, 16.Jun.2012

UEFA je optužila Hrvatski fudbalski savez za rasizam pošto je dobila izveštaj da su hrvatski navijači uzvikivali majmunske zvuke.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.