UEFA ne prašta napad na sudiju – pokrenula postupak protiv Murinja

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 20:18

UEFA ne prašta napad na sudiju – pokrenula postupak protiv Murinja

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije pokrenula je postupak protiv trenera Rome Žozea Murinja zbog kritika izrečenih na račun engelskog sudije.

Portugalac je vređao Entonija Tejlora posle finalnog meča Lige Evrope u kom je njegov klub posle penala poražen od Sevilje, ali i nakon utakmice - na parkingu stadiona.

Pošto je Murinjo izvređao sudiju, to su uradili i navijači Rome koji su napali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Engleza na aerodromu u Budimpešti, pa je morala da reaguje i policija.

Sa Tejlorom su u tom trenutku bili i njegova supruga i kćerka.

UEFA je na zvaničnom sajtu dodala i da je pokrenula postupak i protiv oba kluba zbog incidenata pre, tokom i posle finala Lige Evrope.

Protiv Rome je pokrenut postupak za bacanje predmeta na teren, bakljadu i nered na tribinama.

Sevilja će morati da odgovara zbog invazije navijača na teren, bacanje predmeta na teren, bakljadu, kao i nepropisno ponašanje igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.