UEFA ODLUČILA: Koltesku suspendovan do kraja sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021, 15:07

UEFA ODLUČILA: Koltesku suspendovan do kraja sezone

Rumun nije prekršio pravila vezana za rasizam.

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da do kraja sezone suspenduje fudbalskog sudiju iz Rumunije Sebastijana Kolteskua zbog ''neprimerenog ponašanja'' na meču Lige šampiona u decembru između Pari Sen Žermena i Bašakšehira.

Koltesku je optužen da je vređao pomoćnog trenera turskog kluba Lamerunca Pjera Veboa na rasnoj osnovi. Rumun je bio četvrti sudija na tom meču, a utakmica je prekinuta posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tog incidenta u 14. minutu. Koletsku je Veboa nazvao ''negru'', što na rumunskom jeziku znači crnac. Vebo je protestovao zbog toga i ubrzo je isključen. Prekinuti meč je odigran narednog dana, a Pari Sen Žermen je pobedio sa 5:1.

Prštalo je u prvom meču osmine finala Lige šampiona Sevilja – Dortmund (2:3), a nešto slično očekuje se večeras (21.00) u Dortmundu – Španci nemaju šta da izgube, moraju da krenu u ofanzivu, a Dortmund je jedna od napadački najpotentnijih ekipa u Evropi. Kvota na GG3+ je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund – Sevilja.

UEFA je obrazložila da Koltesku nije prekršio pravila vezana za rasizam, dok je pomoćni sudija Oktavijan Sovre ukoren, ali je prošao bez suspenzije. Koltesku i Sovre prekršili su Član 11 i Član 6 disciplinskih pravila koja od sudija zahtevaju da se ponašaju profesionalno i na odgovarajući način.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Livijana Rafaela, izabranica Filipa Falka
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.