UEFA DOBRO PAMTI: Srbija kažnjena zbog dešavanja u Podgorici

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 13:27

UEFA DOBRO PAMTI: Srbija kažnjena zbog dešavanja u Podgorici

Protiv Mađarske pred praznim tribinama.

Fudbalska reprezentacija Srbije kažnjena je jednom utakmicom bez publike zbog pogrdnih skandiranja navijača na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici 27. marta (2:0), saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Srbija je takođe kažnjena novčano sa 50.000 evra, kao i zabranom prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama za EURO. Srbija će kaznu odraditi 7. septembra kada u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okviru Grupe G dočekuje Mađarsku. Kako se navodi, Srbiji je aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.

Ujedno, Fudbalski savez Crne Gore kažnjen je sa 20.000 evra, a moraće da zatvori deo tribina  u Podgorici za meč protiv Bugarske (10. septembar). Srbija posle dva meča vodi u Grupi G sa šest bodova, druga je Mađarska sa tri boda (jedna utakmica), dok je Crna Gora posle dve utakmice treća sa tri boda.

Pogledajte kako izgleda Lorena Gomez, snaja Serhia Ramosa
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.