UBIJAJU MILIONE GRAĐANA EU na tapetu zbog odustajanja od ruske vakcine Sputnjik V

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2021, 10:13

"UBIJAJU MILIONE GRAĐANA" EU na tapetu zbog odustajanja od ruske vakcine "Sputnjik V"

Evropska unija i dalje ne uspeva da obezbedi vakcine.

Bugarski čitaoci portala dir.bg oštro su osudili rukovodstvo EU koje ne dozvoljava upotrebu ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) na teritoriji EU.

U članku koji je objavljen na portalu dir.bg govori se o pisanju agencije "Blumberg" koja je nazvala vakcinu "Sputnjik Ve" (Sputnik V) najvećim naučnim dostignućem Rusije od vremena SSSR. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Između ostalog, agencija navodi da su države počele da "prave redove" za isporuku preparata nakon objavljivanja rezultata treće faze istraživanja u naučnom časopisu "Lanset" koji potvrđuju visoku efikasnost vakcine.

- Ako je vakcina zaista toliko neophodna, EU zbog svoje ksenofobije prema Rusima ubija milione svojih građana, odbijajući rusku vakcinu. Vreme je da EU prizna da je ksenofobija prema Rusima važnija od života evropskih građana - napisao je jedan od čitalaca.

- Jedini način da se krene napred je slobodna komunikacija i razmena ideja, kadrova i modela. Vreme je da se prekine sa tom glupom mržnjom: kakva je razlika čija je vakcina, američka ili ruska ili nemačka, samo da je efikasna - napisao je drugi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.