UBICA SA AERODROMA U MOLDAVIJI IMAO DEBELI DOSIJE: Tadžikistanske vlasti otkrile JEZIVE DETALJE, tražili ga sve vreme!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 20:17

UBICA SA AERODROMA U MOLDAVIJI IMAO DEBELI DOSIJE: Tadžikistanske vlasti otkrile JEZIVE DETALJE, tražili ga sve vreme!

Protiv njega je pokrenut krivični postupak

Tadžikistanski državljanin koji je juče ubio dvojicu službenika obezbeđenja na aerodromu u Kišinjevu, tražen je u svojoj zemlji zbog otmice zvaničnika tamošnje banke, saopštile su vlasti Tadžikistana.

Kako su saopštile tamošnje vlasti, napadač je identifikovan kao Rustem Ašurov (43) i bio je član organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u otmici bankara.

Tužilaštvo zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dodalo da je on pobegao iz zemlje sa namerom da se skloni u EU jer je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Podsetimo, njemu je po dolasku u Kišinjev odbijen ulazak u zemlju, nakon čega je revoltiran oteo pištolj jednom radniku obezbeđenja i zapucao ubivši dvojicu službenika, a tom prilikom je ranjen i jedan putnik.

Policija je potom otvorila vatru na njega kada je teško ranjen, a potom prebačen u bolnicu. Napad na aerodromu nije ocenjen kao pokušaj terorističkog akta.

Potom se oglasila i predsednica Moldavije Maja Sandu koja je potvrdila da su ubijena dvojica službenika. Potom je šef moldavske policije opovrgnuo tezu da napadač ima veze paravojnom grupom "Vagner".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.