U ponedeljak u Briselu nastavak dijaloga o telekomunikacijama

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak u Briselu nastavak dijaloga o telekomunikacijama

Nova runda razgovora Beograda i Prištine u Briselu počinje sutra, 26. septembra, a dve delegacije uz posredstvo predstavnika EU nastaviće razgovore o telekomunikacijama Nova runda razgovora Beograda i Prištine u Briselu počinje sutra, 26. septembra, a dve delegacije uz posredstvo predstavnika EU nastaviće razgovore o telekomunikacijama. Kako je najavljeno, tokom tri dana u Briselu će se razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o pitanjima međunarodnog pozivnog broja za Kosovo, imovini i pravu Telekoma da nesmetano nastavi da radi na Kosovu. Dve delegacije su i sredinom septembra takođe razgovarale u Briselu o telekomunikacijama i radu Telekoma na Kosovu, i prema oceni EU tada je "ostvaren napredak u elementima ključnim za sprovođenje sporazuma". Obe strane saglasile su se da pregovori budu nastavljeni 26. septembra u Briselu uz posredovanje EU. Prema rečima kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, susret beogradske i prištinske delegacije trebalo bi da rezultira time da Kosovo dobije svoj pozivni broj 383, što Beograd demantuje, navodeći da bi to bio broj geografskog područja koje pripada Srbiji. Sporazumom o telekomunikacijama, postignutim 25. avgusta prošle godine, predviđeno je da Srbija traži pozivni broj za KiM koji će, kao vlasništvo Srbije, ustupiti na korišćenje Prištini, te da se Telekomu Srbija omogući da nesmetano posluje na teritoriji KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sutra u Briselu nastavak dijaloga o telekomunikacijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2016

Dijalog Beograda i Prištine na ekspertskom nivou o primeni sporazuma o telekomunikacijama biće nastavljen u ponedeljak, 26. septmebra u Briselu, a srpsku delegaciju predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, saopšteno je danas...Kako se navodi, delegaciju Beograda činiće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.