Izvor: RTS, 22.Jun.2022, 07:57

U podne odluka da li će Vučić, Rama i Kovačevski učestvovati na samitu u Briselu

U podne će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski saopštiti odluku da li će sutra učestvovati na samitu Evropska unija – Zapadni Balkan u Briselu.
Trojica lidera odluku će doneti nakon konsultacija sa svojim vladama i savetnicima.

Lideri šest zemalja regiona pozvani su na sastanak sa čelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskog saveta koji bi trebalo da bude održan sutra pre početka redovnog junskog samita Unije, na kojem će se razgovarati o proširenju.
U susret samitu na kojem za Srbiju neće biti otvaranja ni jednog klastera, nade se polažu u neki od predloga koji bi ipak ubrzali proces evrointegracija.
Predsednik Vučić razgovarao je juče telefonom sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, koji je izrazio zadovoljstvo napretkom ostvarenim u dijalogu Beograda i Prištine povodom usvajanja mape puta u primeni sporazuma o energetici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić doneo odluku

Izvor: B92, 22.Jun.2022

Beograd -- Danas su predsednik Srbije i premijeri Albanije i Severne Makedonije saopštili odluku da li će sutra učestvovati na samitu EU – Zapadni Balkan...Lideri šest zemalja regiona pozvani su na sastanak sa čelnicima Evropskog saveta koji bi trebalo da bude održan sutra pre početka redovnog...

Nastavak na B92...

SASTANAK LIDERA EU I ZAPADNOG BALKANA U BRISELU: Evo kada će se obratiti predsednik Vučić

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022

Lideri EU 27 sastaju se sutra na dvodnevnom samitu u Briselu kome će prethoditi sastanak šefova država i vlada EU i zemalja Zapadnog Balkana...Sastanak lidera EU i šest partnera sa Zapadnog Balkna počinje u 9.30 u zgradi Evropskog saveta, a Srbiju će predstavljati predsednik Republike, Aleksandar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.