Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak samit EU o imigrantima u Sredozemnom moru

Vanredan samit o imigrantskoj drami u Sredozemnom moru sazvan je za četvrtak, 23. aprila, u Briselu, posle poslednjih tragedija u tom moru u kojima je život izgubilo više stotina ljudi.

To je danas najavio predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Takav sastanak zatražio je juče premijer Italije Mateo Renci, a inicijativu je podržalo više njegovih kolega iz evropskih zemalja.

U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko nesreća u Sredozemnom moru, a najgora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se desila u noći između subote i nedelje, kada se kod obala Libije prevrnuo brod sa, kako se pretpostavlja, oko 700 ljudi. Strahuje se da su stotine poginule, a prema zvaničnim informacijama, do sada su izvučena tela 24 osobe, a 28 ljudi je spaseno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo: Kapetan kriv za prevrtanja broda sa migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 05:59

Tužilaštvo na Siciliji saopštilo je danas da su dva postupka dovela do prevrtanja broda sa migrantima tokom vikenda, što se smatra najtežom nesrećom ove vrste na Mediteranu...U saopštenju, tužioci navode da je kapetan broda, Tunišanin Mohamed Ali Malek (27) greškom zabio svoj brod u trgovački...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.