U četvrtak samit EU o imigrantima

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak samit EU o imigrantima

BRISEL, 20. aprila 2015. (Beta-AFP) - Vanredan samit o imigrantskoj drami u Sredozemnom moru sazvan je za četvrtak, 23. aprila, u Briselu, posle poslednjih tragedija u tom moru u kojima je život izgubilo više stotina ljudi.

To je u ponedeljak najavio predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

"Odlučio sam da sazovem evropski samit ovog četvrtka, na temu situacije u Mediteranu", naveo je Tusk na svom tviter nalogu.

Takav sastanak zatražio je u nedelju premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Italije Mateo Renci, a inicijativu je podržalo više njegovih kolega iz evropskih zemalja.

U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko nesreća u Sredozemnom moru, a najgora se desila u noći izmedju subote i nedelje, kada se kod obala Libije prevrnuo brod sa, kako se pretpostavlja, oko 700 ljudi. Strahuje se da su stotine poginule, a prema zvaničnim informacijama, do sada su izvučena tela 24 osobe, a 28 ljudi je spaseno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U četvrtak samit EU o imigrantima u Sredozemnom moru

Izvor: Blic, 20.Apr.2015

Vanredan samit o imigrantskoj drami u Sredozemnom moru sazvan je za četvrtak, 23. aprila, u Briselu, posle poslednjih tragedija u tom moru u kojima je život izgubilo više stotina ljudi, najavio je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk..."Odlučio sam da sazovem evropski samit ovog četvrtka,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.