Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji uhapšeno 11 osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

BEOGRAD - Policija je u Srbiji uhapsila 11 lica osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izrađivali falsifikovana dokumenta Srbije i zemalja EU.

Uhapšeno je pet lica iz Kraljeva, dva iz Beograda, tri iz Kruševca i jedno iz Novog Pazara, a sumnja se da su kao organizovana kriminalna grupa imali razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU.

Sumnja se da je lice čiji su inicijali S.M. iz Kraljeva od 2016. do 2018. godine organizovalo kriminalnu grupu, čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Srbije i država EU, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Osumnjičeni S.M. se tereti da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata, koja su se u mnogim državama mogla koristiti kao originalna.

Sumnja se da su članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca dokumenata, na uređajima visoke rezolucije, obavljali skeniranje, obradu i izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, članovi grupe su, kako se sumnja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 16.702.560 dinara (više od 140.000 evra).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.