U Srbiji trenutno u centrima smešteno više od 2.000 migranata

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji trenutno u centrima smešteno više od 2.000 migranata

Beograd -- U Srbiji je trenutno u svim prihvatnim centrima i centrima za azil smešteno 2.412 migranta, od kojih većina čeka da nastavi put.

Ovo su saopštili organizatori aktivnosti "Slavimo raznilikost" koje se sprovode u okviru podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.

"Slavimo raznolikost", kako su saopštili organizatori, obuhvata različite aktivnosti koje podrazumevaju interakciju lokalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovništva i migranata.

Brigite Kuhar iz Delegacije Evropske unije u Srbiji rekla je da aktivnosti pod nazivom "Slavimo raznolikost" imaju za cilj da približe migrante i lokalno stanovništvo i omoguće medjusobno razumevanje, i podsetila na važnost prenošenja poruka raznolikosti i razumevanja.

"Ljudi koji dolaze u Srbiju beže od ratova i prirodnih i ekonomskih katastrofa i nedaća. Naša je osnovna dužnost da ih dočekamo toplo i da žene, deca i mladi pronadju mesto gde mogu da žive bez bola i dostojanstveno. To je ono što su organizacije civilnog društva, kao i medjunarodnog društva u Srbiji, omogućavale u prethodnih nekoliko godina", rekao je šef kancelarije OXFAM-a u Srbiji Marko Savio.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel rekla je da je u okviru aktivnosti "Slavimo raznolikost" tokom više od dva meseca realizovano 26 druženja s migrantima, lokalnim stanovništvom i medijima u Šidu, Obrenovcu, Nišu, Subotici i Novom Sadu učestvovalo je više od 700 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Srbiji 2.412 migranata, država uspostavila dobar sistem

Izvor: VOA, 27.Avg.2019

Srbija je uspostavila sistem koji je dobar odgovor na migrantsku krizu, a u prihvatnim i centrima za azil u Srbiji u ovom trenutku smešteno je 2.412 migranata od kojih većina želi da nastavi put, uglavnom u zemlje Zapadne Evrope, rečeno je na predstavljanju rezultata projekta "Slavimo raznolikost"...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.