U SRCU EVROPSKOG KVARTA BRISELA

Izvor: Megafon.co, 04.Jul.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SRCU EVROPSKOG KVARTA BRISELA

Neizostavni deo obilaska Brisela, prestonice Evropske unije, je takozvani evropski kvart. U njemu su smeštene moderne zgrade. Zdanja Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i Evropske komisije. Prostor, u samom srcu evropskog kvarta, zove se Šumanov trg, po jednom od glavnih osnivača Evropske unije – Robertu Šumanu.
Još nekoliko minuta hoda, i sliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << građevina koje su simboli EU, zameniće predivan park koji se proteže na površini od skoro 30 hektara. Simbol ovog parka je Trijumfalna kapija, spomenik pedesetogodišnjici nezavisnosti Belgije. Građena je za proslavu godišnjice, ali je dovršena i svečano otvorena 25 godina kasnije, 1905. godine.

Novinar, kamera, montaža: Jovana Đorđević
Muzika: Beethoven – Ode to joy (Anthem of Europe)

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.